Våra vinodlare

Aldo Clerico
Piemonte, Italien
Aldo Clerico brukar en småskalig vinodling i Monforte d'Alba tillsammans med sin fru, Valentina. På gården odlar de främst Nebbiolo men även Dolcetto och Barbera. Vinerna är mycket typiska för Monforte - kraftfulla med underbar parfym och lång lagringspotential
La Perla
Lombardiet, Italien
I Valtellina driver Marco Triacca vingården La Perla. Gården, som är döpt efter hans mor, är 3,5 hektar och belägen 400 meter över havet. På gården odlas Nebbiolo och Pignola Valtellinese. Arbetet görs med stor respekt för den biologiska mångfalden och med fokus på hållbarhet


Ghêddo
Piemonte, Italien
Ghêddo är ett småskaligt och ungt familjeföretag som fokuserar på hantverksmässiga och ursprungstypiska kvalitetsviner frå La Morra. På gården odlar de främst Nebbiolo men även Dolcetto och Barbera. Vinerna är typiska för La Morra - eleganta med underbar parfym
Tenute Sella
Alto Piemonte, Italien
Tenute Sella är ett familjeföretag som har tillverkar ursprungstypiska kvalitetsviner i kommunen Lessona i Alto Piemonte sedan 1671. Tenute Sellas viner karaktäriseras av god smak, kvalitet, elegans och tradition. På vingården odlas framförallt Nebbiolo men även Vespolina, Croatina och Erbaluce


Andrea Oberto
Piemonte, Italien
Andrea Oberto har odlat kvalitétsviner i La Morra under 60 år och har idag tio etiketter inklusive tre av Barolos allra finaste vingårdslägen; Brunate, Rocche dell'annunziata och Albarella.
Vingården drivs av Andrea Oberto och dotter Sara. Andrea älskar Barbera och gör tre olika från olika lägen och med olika mycket fat. För alla viner står såklart druva och terroir i centrum och lagring görs enbart på barrique
Benjamin Laroche
Bourgogne, Frankrike
Benjamin kommer från Chablis och har arbetat med vin runt om i Frankrike, främst på familjeegendomen i Chablis men även Rhône, Languedoc och Bourgogne. Han köper in druvor från mindre bönder som håller hög kvalitet och skapar viner under egen etikett som han delar upp i två namn - detta har han gjort sedan 2014. La Manufacture där druvorna är från Chablis och L’Atelier där druvorna är från övriga Bourgogne. För alla viner står druvan och terroir i centrum. Bourgogne när det är som bäst


Francesco Iandolo
Nizza & Colli Tortonesi, Italien
Francesco landoro håller till i utkanten av Piemonte, i två områden som verkligen representerar sina druvor på bästa sätt. Områdena heter Nizza och Colli Tortonesi och druvorna är då såklart Barbera och Timorasso. Francesco Iandolo är en vinproducent som tror på att låta naturen ta hand om vinodlingen. Han använder hållbara metoder och skapar viner som speglar terroiren där de kommer ifrån
A.J. Adam
Mosel, Tyskland
A.J. Adam är en liten producent i Mosel, Neumagen-Dhron. Vingården togs över av Andreas Adam i början av 2000-talet och idag har även systern Barbara börjat arbeta i företaget. Adam och Barbara arbetar med ett tydligt terroirtänk och jobbar naturligt med alla stilar från torrt till sött, med Hofberg som bästa vingårdsläge


Podere Erica
Toscana, Italien
Podere Erica ägs sedan 2005 av paret Neal & Jan Dempsey. Med hjälp av vinmakaren Marco Giordano kan de uppnå sin dröm att producera fanatiskt vin där naturen och terroiren stå i centrum. Biodynamisk och naturlig framställning både i vingården och i källaren. Podere Erica gör främst vin på den välkända Chianti-druvan Sangiovese, men även Canaiolo, Trebbiano och Moscato. Väldigt liten och exklusiv produktion där vissa av vinerna endast produceras om några hundra flaskor
Franchetti
Toscana & Sicilien, Italien
Franchetti kom till Etna 2011 men var innan det erkänd vinmakare då han under 90-talet gjorde Bordeauxinspirerande viner under etiketten Tenute de Trinoro. Under ett besök på Etna upptäckte han fantastiska förutsättningar – och vid 2005 släppte han sin första årgång som fick stor internationell uppmärksamhet. Utöver sin vingård på Etna har Franchetti fortsatt driva vingården i Toscana, Tenute di Trinoro.
